Cabin session: 'Global motions & Antwerp Shakers - a research by Trendwolves' powered by the city of Antwerp

59d4d4b569d7a.jpg
Cabin session: 'Global motions & Antwerp Shakers - a research by Trendwolves' powered by the city of Antwerp

Tijdens de Fashion Talks cabin sessions gaan kenners in besloten kring de discussie aan over hun expertisedomein. De sessies vinden plaats parallel aan het on stage programma. Je kan je inschrijven voor de cabin sessions bij aankomst op het event. De plaatsen zijn beperkt.

 

Mode houdt ons een spiegel voor van de veranderingen op sociaal, economisch, politiek en cultureel vlak. Mode drukt de tijdsgeest uit, maar het stuurt ook nieuwe trends aan. Trendwolves presenteert hun onderzoek over de culturele trends binnen de mode-industrie en lokale initiatieven die de innovatieve geest van Antwerpen illustreren.  

 

Sprekers:

Gedreven door de fascinatie voor youth culture en een bijzondere interesse in mode, belicht Esther Hoedemakers, Youth Researcher, de lokale ontwikkelingen binnen de mode-industrie. Esther studeerde Kunst- & Communicatiewetenschappen aan de universiteit van Brussel in 2012. Haar werk voor verschillende sociale en culturele organisaties leidde tot meerdere freelance projecten zoals Texup, een project in Antwerpen waar jonge Belgische ontwerpers uitgedaagd werden om met textielafval aan de slag te gaan, alsook MOOI, een uniek tweedaags festival rond duurzaamheid en nieuwe business modellen binnen de mode.


Ellen Anthoni is Trend Researcher en Future Fantasizer bij Trenwolves. In een vorig leven studeerde ze mode-ontwerp en werkte ze voor Made-By, waar ze modebedrijven hielp om duurzamer tewerk te gaan.  Als auteur van de European Youth Trend Report, staat ze in nauw contact met jonge mensen op internationaal niveau en ontwikkelde ze een zesde zintuig voor opkomende culuture bewegingen. Ze deelt haar inzichten als keynote spreker, als docent aan de HoGent en tijdens future strategy workshops.