Stad Antwerpen

"Stad Antwerpen is een ware modestad. De stad is dan ook de thuisbasis van de wereldberoemde Antwerpse Zes en de prestigieuze modeacademie. In de Scheldestad snuister je door gezellige winkelstraten en -buurten waar prêt-à-porter en high street hand in hand gaan. Minder zichtbaar is een heuse mode-industrie met naast designers alle mogelijke ondersteunende beroepen. Mode is ook business in Antwerpen. We zijn dan ook verheugd om het toonaangevende event, Fashion Talks 2017 opnieuw in Antwerpen te mogen verwelkomen." (Caroline Bastiaens, schepen voor economie, Stad Antwerpen)

"Als samenwerkingsplatform binnen de provincie Antwerpen streeft ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. er naar om de meerwaarde van de creatieve industrie uit te dragen en kruisbestuivingen tussen de creatieve sector en andere sectoren te stimuleren. Met de zeer gevarieerde line-up en de diverse invalshoeken in de programmatie, is een event als de Fashion Talks de gelegenheid bij uitstek om ook kruisbestuivingen met de modesector te belichten." (ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is een samenwerkingsverband tussen Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen, de Winkelhaak, Universiteit Antwerpen, Antwerp Management School, Sint-Lucas Antwerpen en de Karel de Grote-Hogeschool)

 

Creamoda

"De Belgische mode is geliefd, maar onvoldoende gekend. Dat bevestigt het modeonderzoek dat Creamoda, de Belgische modefederatie, liet uitvoeren bij 2000 Belgen. Met dit onderzoek willen wij de Belgische mode een boost geven en meer visibiliteit creëren voor onze merken en fabrikanten. De Belg wil de merken van eigen bodem beter leren kennen, maar dan moeten we de consument hierbij helpen. Fashion Talks is hiervoor een interessante ontmoetingsplaats." (Wendy Luyckx, Creamoda)

"Onze fabrikanten spelen een belangrijke rol in het Belgische modelandschap. Wij zijn trots op wat ze doen en realiseren. Fashion Talks is voor ons een waardevol platform waar wij, via Meet the Makers - initiatief, jonge ontwerpers laten kennismaken met onze Belgische 'makers'." (Jo Van Landeghem, Creamoda)

 

OVAM

"'Sustainable fashion' is niet meer nieuw in de mode- en textielsector. De consument kiest meer en meer voor kwaliteit en lange levensduur en onze planeet schreeuwt om oplossingen. Er bestaan reeds mooie ontwerpen die hier rekening mee houden. Fashion Talks is het event bij uitstek om enkele van deze pioniers te tonen en spelers in de keten met elkaar te laten kennismaken. Samen met Flanders DC wil OVAM ontwerpers en bedrijven ondersteunen en wegwijs maken om mee op deze trein te stappen. Want samen kleden we morgen mooier." (Evelyn Lafond, beleidsmedewerker ecodesign)

ING

"ING is een internationale bank met sterke regionale accenten. In elke regio identificeren we daarom de belangrijkste ecosystemen. Voor Antwerpen betekent dit onder meer de mode industrie sinds the Antwerp Six en we trachten als bank dit ecosysteem eveneens te ondersteunen.  Het partnership met Fashion Talks, een prachtig event dat de sector bijeenbrengt, sluit daarmee naadloos aan." (Ellen Aelvoet, zone directeur Antwerpen ING)

Provincie Antwerpen

Julia June

"Fashion en creativiteit dienen ons te betoveren. En dat doet Fashion talks ook! Telkens slagen ze erin deze magie om te zetten naar inspirerende voordrachten en een samenkomst van fascinerende mensen in een breed spectrum rond de mode. We zijn trots om erbij te horen en samen tot nieuwe ideeën te komen.  Spannend uitkijkend naar 16/11!" (Julia June en co)

Online Heroes

"Fashion Talks is voor ons een bron van inspiratie en de ideale gelegenheid om te netwerken in de Belgische modescène. Bij iedere editie van het evenement merken we dat er een sterkere nadruk ligt op digitale innovatie in mode. Als Online Heroes geloven wij dat het belangrijk is om mode en technologie samen te brengen als we een mooie toekomst voor de Belgische ontwerpers willen garanderen." (Robert Sangers, CEO Online Heroes)

Lectra